Náš spolek si klade za cíl vyhledat a následně zhodnotit v předem daných kritériích a kategoriích taková zařízení, ve kterých je jedním z primárních úkolů točení piva (ano, většina lidí je nazývá hospody). Nehodnotíme však pouze pivo a jeho senzorické vlastnosti.
Zajímá nás celkový koncept restauračního zařízení, také kuchyně, zázemí, toalety, pestrost nabídky, ceny a v neposlední řadě i personál. Nezalekneme se ***** hvězdičkového hotelu, hrdě nakráčíme i do výčepu IV. cenové kategorie. Podmíra, podprůměrnost, podvrh a podlost jsou našimi nepřáteli, proto jsme se zhostili úkolu je vyhledat a zničit! Nebo na ně alespoň upozorňovat a podpořit místa, kde se jim můžete vyhnout.
V sobotu 28. dubna zavítají Pivní fenomény do Žatce. Toto město, si každý spojuje s pivem a chmelem a my navíc ještě se základní vojenskou službou. Jakožto rodiště našeho generálního ředitele se stává téměř kultovním místem!
Nelekneme se ani kultury, proto navštívíme: Chrám chmele, Chmelový maják, Chmelové bludiště. A budeme zde hodnotit tyto podniky a zařízení:
U medvěda, Oblouková 222, Žatec
Chrám piva, náměstí Prokopa Velkého 1951, Žatec
Na Mládí, Studentská 2998, Žatec
Ostrov, Svatováclavská 1040, Žatec
U Hříbku, Volyňských Čechů 836, Žatec
Tulipán, Bratří Čapků 2778, Žatec
U Slunce, Masarykova 335, Žatec
Krčma U dvou psů, Dukelská 2022, Žatec
Volyňačka, Pod Střelnicí 582, Žatec
Systém našeho hodnocení je jednoduchý a byl velmi citlivě nastaven. V jednoduchosti je totiž jak známo síla. Celý již výše zmíněný koncept vychází prakticky ze dvou hlavních kategorií PIVO a HOSPODA. Další podkategorie jsou například u Piva chuť, cena a pitelnost nebo v případě kategorie Hospoda nabídka a personál.
Každý z členů si objednává jedno pivo, je-li na čepu více druhů piv doplňuje ho dle možností (vlastních i nabídky ? malým pivem jiného druhu, kvůli objektivnosti.
Kontakt a info na: http://www.pivnifenomeny.cz/