Pokud se v našem civilizovaném světě opakuje něco minimálně jednou a jedná se v tu chvíli o pivo, můžeme s odhodláním a lehkostí v hlase hovořit o nádherné tradici. Takovou do oka vhánějící tradici si pěstujeme i my, kteří chodíme na sklonku roku ochutnat Vánoční speciál na Strahov.
V tamějším Klášterním pivovaru totiž vaří 5 speciálních piv, vždy k nějakému zvláštnímu vesměs křesťanskému svátku, jako jsou Velikonoce či Vánoce. Letošní Vánočka, jak tomuto pivku familiérně přezdíváme, byla na čepu už od 5. Prosince. To tam pochopitelně nejdeme, poněvadž i pít pivo se musí umět.
My se totiž rozhodujeme a svou návštěvu plánujeme na základě velmi zajímavého algoritmu. Záleží totiž na stupňovitosti vánočky. Letos to byla 19°. Takže jsme se na Strahově sešli 19. Prosince v 19 hodin a 19 minut.
Tedy, tak zněl rozkaz od L.J. Někteří z nás tam byli pochopitelně dříve, protože je vždy lepší sedět u stolu a vejít se, než pokukovat kam lapnout. Ovšem vánočku si nechá každý přesně v 19 minutě před ústy.
Musím říci, že byla letos moc dobrá. Ovšem fenoménem a famózním nápojem se stal AMBER Jantarové pivo. Poctivě kalné, lahodné plné s dozvukem ovoce a osvěžení.
Už teď se těším na První Jarní Pivo o))